Vem är det som skriver?

Johanna spejar

Jag heter Johanna

Hej. Jag vill så gärna ringa hem, men det är inte lätt när en ute på rymdstationen inte når knappen för att slå på gravitationen. Jag är introvert och har ett medvetande som helst alltid är någonstans ute i rymden och svävar runt. Det är kul att flyta från företeelse till företeelse, konstant känna aha-upplevelser om hur allting hänger ihop och verkligen njuta av att drömma, men ofta betyder det i att jag får svårt att känna gemenskap.

Ett sätt att koppla ihop den inre världen med verkligheten är att skriva. Jag jobbar hela dagarna med att skriva texter som folk behöver, så det kanske vore något att skriva några texter som ingen visste att de ville läsa. Rätt och slätt är detta ett försök att få det att bli av, så jag kommer lite ofokuserat att skriva om saker jag gillar som jag vill att alla andra också ska gilla, och förmodligen bli löjligt filosofisk då och då.

En liten trailer om vad som kan tänkas dyka upp här:

Föreställ er en trettioåring med chokladfläckar på ful-tischan, sittandes i en stor härlig soffa. På telefonen hon just släppt ifrån sig på bordet är imdb öppet på en dramafilm hon sett en pålitlig youtube-recensent prisa. I nävarna har hon sin snart urladdade Dualshock, som hon långsamt går genom en egyptisk grav med på skärmen. Ögonen lyser av högtidlig förundran och en gnutta klaustrofobi, och nördnacken är inställd på maximalt fokus. När det dyker upp en farlig fiende hon inte lyckas besegra på första försöket svär och stönar hon, plockar upp telefonen igen och kollar en “Easy French”-video för att känna att hon kan något. Mitt i får hon lust att kolla om någon av kollegorna sagt något kul i jobbchatten fast det är lördag. Det har de inte. De har bara skrivit något programmerarskämt som hon inte fattar. Tillbaka till det viktiga! Hon googlar tips på hur en blir av med fienden i spelet och besegrar den, så att hon äntligen bara kan spatsera runt och lyssna på ljudeffekterna, medan hon funderar på hur hon kan göra sitt bästa för att i veckan vara snäll och ordningsam men ändå lugn och lycklig.

Vad jag gör

Teknikinformatör. Foto av Miguel A Padrinan.

Är teknikinformatör

riktiga och digitala motorer

Spelar spel. Foto av Borja Lopez från Pexels

Spelar massor av spel

Varje dag

Snapwire foto

Försöker vara snäll

(Stalkar snälla kompisar)

Blogga. Foto av Sathesh D från Pexels

Skriver en blogg

Tydligen!