You are currently viewing Allt jag köper är digitalt

Allt jag köper är digitalt

Nu smyger vi igång en otroligt spännande serie av inlägg: om saker som jag inte har köpt. Det brukar ju vara tvärtom i bloggar, men det känns svårt att rätta sig efter. Jag har problem, men problemen har löst sig själva! Min egentliga lathet och snålhet är nu för tiden ursäktade av miljötänk, så nu kommer jag att förhala alla köp utan ände.

Jag var och fingrade på en bok av Jonathan Safran Foer när det var bokrea. Att gå i en affär och ta på saker – vad härligt det låter just nu! Fast boken var lite smetig och nött. Det fick mig att tänka “Den finns nog på biblioteket!” Förlåt! Den kostade 40 kronor. 😀 Jag gillade Extremt högt och otroligt nära. Kan stava till författarens namn utan att googla – men nej, inget köp.

Jag har inte köpt nya datorkomponenter. Jag kan aldrig bestämma mig för hur mycket jag vill investera, och de jag har verkar bara nästan krevera. De vill vara med mig och jag kan inte säga nej! 🙂

Jag köpte inte någon slags bosnisk stek på rea till lunch. Jag var ganska nära för att den var billig och lät lite exotisk.
“Det är ju bara en massa kött. Inget speciellt. Nah.”

Läsk köpte jag inte. Sambon sa att han ville ha. Sen när vi var på Ica tog han ingen. Jag märkte det och frågade om han hade glömt bort det.
“Nä jag vill inte ha. Vill du?”
“Nä.”

En annan dag stod vi och hängde tvätt och karln skulle hänga en av mina sovtröjor som jag har ägt sedan jag var 16 någonting.
“Det är ju fullt med hål i den! Lol. Du måste släppa taget!”
“Äh. Ge mig den där. Ska fundera på det.”

Det bara fortsätter. Så sent som idag gick jag in och surfade kläder för att det är årstidsbyte och det brukar göra mig sugen på något nytt plagg för ovanlighetens skull. Jag hittade ett linne jag blev sugen på. Jag la det till och med i varukorgen. Sen tyckte jag både att det verkade jobbigt att greja med ordern och att gå till posten och hämta paket med bara en grej i. “Borde väl passa på att köpa strumpor eller något.” Men det verkade för tråkigt att välja strumpor, så då avbröt jag följaktligen köpet. Vi får se, imorgon kanske! 😀

Johanna

Föreställ er en trettioåring med chokladfläckar på ful-tischan, sittandes i en stor härlig soffa. På telefonen hon just släppt ifrån sig på bordet är imdb öppet på en dramafilm hon sett en pålitlig youtube-recensent prisa. I nävarna har hon sin snart urladdade Dualshock, som hon långsamt går genom en egyptisk grav med på skärmen. Ögonen lyser av högtidlig förundran och en gnutta klaustrofobi, och nördnacken är inställd på maximalt fokus.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Agneta G

    Härligt! Den som spar hon har! Ibland blir man verkligen köptrött. Handla bara för att… nä. Roligt skrivet!

    1. Johanna

      Ja någon har ju lärt mig att uppskatta de saker man redan har och tänka till ordentligt före nyköp 🙂

Lämna ett svar